Gode råd til barselsdagende hjemme

Gode råd til barselsdagene hjemme

Gæster i barselsdagene

Når I har født hjemme og barselsdagene dermed også foregår hjemme, kan I forvente, at mange gæster i dagene efter vil melde deres ankomst. Det er derfor en rigtig god ide at overveje at stille nogle regler op for besøgende i barselsdagene. For nogen vil det være rart at fordele besøgene jævnt, for andre vil det være rigtigt at få så mange hjem som muligt på samme tid. Men uanset hvordan I vælger at gøre det, er det en god ide at tidsafgrænse besøgene. Når man får besøg i eget hjem, har gæsterne nemlig en tendens til at blive hængende meget længere, end hvis de besøgte jer på hospitalet. For mange er det svært og grænseoverskridende at smide familie og venner ud af huset. Derfor er det vigtigt, at I på forhånd har fortalt jeres gæster, at de kun må blive en begrænset rum tid.

Større børn

For jer der har større børn, skal I huske, at ro i barselsdagene er vigtigt. Det er selvfølgelig vigtigt, at I inddrager storebror eller storesøster, men det er også vigtigt, at I tager imod den hjælp, I kan få til de større børn, så I får ro til at lære jeres lille ny at kende. Børn har brug for deres sædvanlige rutiner, og det kan derfor være en fordel for de større børn at komme af sted i institution i stedet for at tilbringe barselsdagene med jer.

Bed om og tag imod hjælp

Når barselsdagene foregår hjemme, er det en fordel at have tænkt på, hvorledes I kan aflaste jer selv i de første dage efter fødslen. Tag derfor imod alt den hjælp, der tilbydes til jer. Ønsk jer en middagsret i barselsgave, eller bed venner og familie om at gøre rent for jer. Sørg for at have masser af mad i fryseren, så det ikke er madlavningen, der tager jeres tid i de første dage efter fødslen. Husk, at mulighederne er mange, og I skal ikke have det dårligt over at bede om hjælp eller tage imod denne; det vil kun gøre jer og jeres lille ny gavn og ikke mindst vil det give ro og tid til amningen.