Rebozo – Øvelse 1 ‘Ryste bækken’

Rebozo øvelse 1

Den gravide skal lægge sig på ryggen med et tørklæde under bækkenpartiet (se billede 1). Partneren tager fat i tørklædet og fordeler trækket jævnt (se billede 2). Træk med en lille bevægelse i håndleddet skiftevis i højre og venstre side (se billede 3). Den gravide vil nu blive rystet blidt i bækkenet (se billede 4). Husk at kommunikere, og hold pauser.

Den gravide skal lægge sig på ryggen med et tørklæde under bækkenpartiet

1. Den gravide skal lægge sig på ryggen med et tørklæde under bækkenpartiet

Partneren tager fat i tørklædet og fordeler trækket jævnt

2. Partneren tager fat i tørklædet og fordeler trækket jævnt

Træk med en lille bevægelse i håndledet skiftevis i højre og venstre side

3. Træk med en lille bevægelse i håndleddet skiftevis i højre og venstre side

Den gravide vil nu blive rystet blidt i bækkenet

4. Den gravide vil nu blive rystet blidt i bækkenet

Om øvelsen

Øvelsen kan bruges som afspænding. I det tilfælde skal øvelsen udføres med en rolig hastighed. Den afspænder i bækken og lænd.

Øvelsen kan også bruges ve-stimulerende, og til at fremme barnets nedtrængning og rotation under fødslen. I det tilfælde skal øvelsen udføres i et øget tempo og med temposkift. Derudover skal bevægelsen ikke være forudsigelig. Måden at gøre den uforudsigelig på, er at lave små rykkende bevægelser i skiftevis den ene eller anden side. Man kan også vælge at give ekstra ryk i den side, barnet ligger med sin ryg. Husk at øvelsen ikke må udføres under ve.

Kunne du tænke dig mere grundig instruktion og se alle øvelser som videoer? Så meld dig ind i Gravidklubben og tag jordemoder Berits store Rebozo kursus! Her får du samtidig en masse ekstra, fx fødselsforberedelse.

Videre til øvelse 2 “Ryste lænd”