Rebozo

Rebozo øvelse

Rebozo betyder sjal på spansk. Hvilket giver god mening, da det er en teknik, hvor man bruger et sjal til at opnå afspænding, ro, massage, veer med mere.

Om Rebozo

Metoden er opfundet og udviklet af Mayaindianerne, og den er meget udbredt i Mexico. Heldigvis bruges metoden også af mange danske jordemødre. Faktisk kan Rebozo bruges allerede i graviditeten som en slags massage. Det kan løsne op i alle muskler og led, hvilket specielt kan bruges i og omkring bækkenet hos den gravide, da disse muskler er nogle af de muskler, der er hårdt belastet af at bære på barnet og af den ændrede kropsholdning, de fleste får under graviditeten. Men Rebozo kan meget mere. Det kan nemlig også bruges som et redskab, som hjælper barnet med at vende sig rigtig og indstille sig rigtigt i dit bækken. Og så kan det bruges til at lave veer, eller til at lave bedre veer under fødslen.

Øvelser

Herunder har vi samlet et udpluk af de mange Rebozo-øvelser, som findes. Se på billederne, og bliv inspireret. Vær ikke bange for at forsøge jer frem hjemme i stuerne; Rebozo har nemlig ingen bivirkninger. Vær dog opmærksom på, at øget tempo kan være ve-stimulerende.

Under alle øvelserne vil vi anbefale, at I løbende kommunikerer. Det er også vigtigt, at der løbende holdes små pauser for at opnå en optimal afspænding. Ryst i ca. 2-4 min efterfulgt af en pause på 1 min.

På billedet her kan I se, hvordan man ved at føre hånden op langs tørklædet, kan fordele tørklædet, så trækket bliver mere jævnt. Dette kan bruges i de fleste øvelser.

Kunne du tænke dig mere grundig instruktion og se alle øvelser som videoer? Så meld dig ind i Gravidklubben og tag jordemoder Berits store Rebozo kursus! Her får du samtidig en masse ekstra, fx fødselsforberedelse.

Gå videre til øvelse 1 “Ryste bækken”

Oversigt over alle rebozo øvelserne

 1. Øvelse Ryste bækken
 2. Øvelse Ryste lænd
 3. Øvelse Trække lænd
 4. Øvelse Fødder
 5. Øvelse Frø
 6. Øvelse Hoved med og uden træk
 7. Øvelse Kram
 8. Øvelse Karamellen
 9. Øvelse Mave støtte
 10. Øvelse Sideliggende afspaending
 11. Øvelse Op ad væg