Hjemmefødsler Region Syddanmark

OUH Odense Universitetshospital

Hvis I er tilknyttet OUH og ønsker at føde hjemme, bliver I en del af Kendt Jordemoderordning. De aflægger et hjemmebesøg inden fødslen, hvor I sammen kan få styr på det praktiske. Når fødslen starter, ringer I til Kendt Jordemoder-telefonen og aftaler nærmere om, hvornår jordemoderen skal komme hjem til jer. Efter fødslen bliver jordemoderen 2 timer for at holde øje med mor og barn. I får ligeledes besøg af en jordemoder både på 1. og 3. dagen efter fødslen. Her sørger jordemoderen for, at der bliver taget PKU (hæleprøve), som er en blodprøve, alle børn får taget på 3. levedøgn.

Svendborg Sygehus

Hvis I er tilknyttet Svendborg Sygehus og ønsker at føde hjemme, skal i oplyse dette til første jordemoderkonsultation. Når fødslen starter, ringer I til fødegangen på sygehuset og aftaler nærmere om, hvornår jordemoderen skal komme hjem til jer. Efter fødslen bliver jordemoderen 2 timer for at holde øje med mor og barn. Hun kommer også forbi indenfor 24 timer efter fødslen for lige, at se alting går som det skal. I aftaler hvornår i kan komme til barselsklinikken for at få taget PKU (hæleprøve), som er en blodprøve, alle børn får taget på 3. levedøgn, derudover bliver der lavet hørescreening, barselssamtale, ammevejledning mv.

Sygehuset i Kolding

På Kolding Sygehus er det Kendt Jordemoderordning, som varetager alle hjemmefødsler. Så hvis I er tilknyttet Kolding Sygehus og ønsker at føde hjemme, bliver I en del af Kendt Jordemoderordning. Du går til konsultationer hos din Kendte jordemoder i Jordemodercentret i Kolding. Der afholdes temaaftner om hjemmefødsel, som I anbefales at deltage i. Når fødslen starter, ringer I til Kendt Jordemoder-telefonen, og aftaler nærmere om, hvornår jordemoderen skal komme hjem til jer. Efter fødslen bliver jordemoderen 2 timer for at holde øje med mor og barn. Hvis du er 1. gangs-fødende, får I besøg af en jordemoder fra Kendt Jordemoderordning dagen efter fødslen. Hvis du har født før, får I en telefonsamtale dagen efter fødslen.

Sygehuset i Esbjerg

Hvis I er tilknyttet Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg og ønsker at føde hjemme, bliver I en del af Kendt Jordemoderordning. I går, så vidt I ønsker det, til konsultationer hos jeres Kendte jordemoder i Jordemodercentret i Esbjerg. De aflægger mindst et hjemmebesøg inden fødslen, hvor I sammen kan få styr på det praktiske. Når fødslen starter, ringer I til Kendt Jordemoder-telefonen og aftaler nærmere om, hvornår hun skal komme hjem til jer. Efter fødslen bliver jordemoderen 2 timer for at holde øje med mor og barn. Dagen efter fødslen ringer jordemoder til jer for at høre om i vil have et hjemmebesøg, og 48-72 timer efter er der også mulighed for at hun kommer og laver hørescreening og PKU (hæleprøve).

Hver 2. Måned afholder de Kendte Jordemødre et informationsmøde om hjemmefødsler.

Sygehuset i Aabenraa

Hvis I er tilknyttet fødeafdelingen på Aabenraa sygehus og ønsker at føde hjemme, bliver I en del af Kendt Jordemoderordning. Her vil et fast team af jordemødre, som har specialiseret sig i hjemmefødsler, følge jer igennem graviditeten og deltage under fødslen hjemme hos jer. De aflægger et hjemmebesøg inden fødslen, hvor I sammen kan få styr på det praktiske. Når fødslen starter, ringer I til Kendt Jordemoder-telefonen og aftaler nærmere om, hvornår jordemoderen skal komme hjem til jer. Efter fødslen bliver jordemoderen 2 timer for at holde øje med mor og barn. I får ligeledes besøg af jeres kendte jordemoder på 3. dagen efter fødslen. Her sørger jordemoderen for, at der bliver taget PKU (hæleprøve), som er en blodprøve, alle børn får taget på 3. levedøgn, samt for at udføre hørescreening på jeres barn.